בסיום כל קורס צלילה וכתנאי להסמכתו, חלה על החניך בקורס חובה לאשר בחתימתו את טופס מעקב החניך.
חתימה על טופס מעקב החניך חשובה משני היבטים:
המורנ"ה מבצעת אכיפה מלאה לתהליך זה שכן לא ניתן להתקדם ולשדר את ההסמכה של החניך להתאחדות בלי שזה אישר בחתימתו את טופס מעקב החניך. כיצד מתבצע התהליך?
בסיום קורס הצלילה, המורנ"ה תאפשר למדריך להסמיך את החניך לאחר שכל השעורים העיוניים והמעשיים וכמובן שגם כל שעורי המים (הצלילות)חתונות ובנוסף, החניך קיבל ציון 80 ומעלה במבחן העיוני של הקורס. רק כשכל התנאים הנ"ל מתקיימים יופיע כפתור "סיים בהצלחה".
לאחר סימון 2 הצ'ק בוקסים ולחיצה על סיים בהצלחה:
לחיצה על הקישור תפנה את החניך לאזור האישי שלו במורנ"ה שם עליו להיכנס ללשונית ההודעות שלי.
דרך מסך ההודעות שלי ניתן להיכנס להודעה ע"י לחיצה על כפתור "לבדיקת הטופס"
הדף שיפתח כולל 4 חלקים:
תוכן טופס המעקב עלול להיות ארוך ולכן בעת הכניסה למסך רק חלקו יוצג (כתלות בהגדרות התצוגה והמסך בו משתמשים) על כן נדרש לגלול ולעיין בכל הטופס לפני שחותמים.
הטקסט שמאשר החניך "אני מבינה כי ההכשרה שעברתי הכינה אותי לצלילה באזורים ובתנאים דומים לאלה שבהם הוכשרתי, וכי מומלץ לעבור הכשרה נוספת על מנת לצלול בתנאי ים שונים. אני מבינה כי אם לא צללתי משך שישה חודשים, עלי לעבור ריענון צלילה" מיועד להבהיר לחניך כי בהמשך דרכו בעולם הצלילה הוא עלול להיחשף לתנאי ים שונים מאשר אלו שהכיר בקורס, לדוגמה באזורים עם מים קרים מאוד שמחייבים שימוש בחליפות צלילה יבשות (מחייב הכשרה ייעודית) זרמים חזקים מאוד, צלילה בים עם גלים גבוהים ותנאי ים נוספים שלא קיימים בארץ. גם בארץ קיים הבדל בין הצלילה באילת/ים סוף והים התיכון ולא מעט בוגרי קורס בים התיכון לא מכירים את העובדה שבאילת ניתן להגיע לעומק רב במרחק צלילה קצרה מהחוף בעוד בוגרי קורס צלילה באילת כנראה שלא צללו מסירה במסגרת הקורס.